Wonen

Water besparen? Dat kan met een waterbesparende douchekop

water besparen

Net zoals elk ander Nederlands gezin verbruiken wij jaarlijks vrij veel water. We spoelen onze toiletten vaak door, moeten de afwas doen en ook nemen we wel eens een heerlijke douche. Vooral het douchen kost ons erg veel water. Wist je bijvoorbeeld al dat ruim 80% van het waterverbruik verbruikt wordt door de douche? ik stond er zelf ook een beetje van te kijken, want dat is nogal wat. Waar kan proberen mijn gezin en ik duurzaam te leven. Daarom was ik er ook een beetje van geschrokken hoeveel water we nu eigenlijk verbruiken. Nadat ik daar achter was gekomen realiseerde ik me dat er iets moest veranderen. Er moest vast wel een manier zijn om een gedeelte van dat water te besparen. Ik ben de website van Kennisduurzaamwonen tegen gekomen en hier kwam ik vele tips tegen. Ook kwam ik hier een waterbesparende douchekop tegen. En toen wist ik dat dit was dat ik in mijn huis nodig had. 

minder water verbruiken

Water en geld besparen

Ik ben er achter gekomen dat met een waterbesparende douchekop je flink kan besparen. Bij het aankopen van zo’n douche waren er een aantal dingen waar ik op moest letten. Een douchekop dat water bespaard zou ongeveer tussen de 4,3 en 6,9 liter water per minuut moeten gebruiken. Verbruikt een douchekop meer? Dan bespaard deze niet genoeg. Bij het installeren van de douchekop is het belangrijk is het belangrijk dat de slang ook meteen vervangen wordt. De druk van zo’n douchekop is namelijk iets hoger en daardoor zou er lekkage kunnen ontstaan bij wat oudere slangen. Wanneer je op zoek bent naar een waterbesparende douchekop dan zul je vast wel zien dat er vrij veel soorten zijn en dat de meesten hiervan ook meerdere standen hebben. Dat kan heel fijn zijn wanneer je lekker wilt douchen, maar wanneer je meer wilt besparen kan je deze het beste op de stand zetten die het meest energiezuinig is.

goede douche